top of page
Search

Hoe stel je een goed CV op?

Updated: Apr 22


hoe maak je een goed cv op
een cv opmaken

De HR wereld telt heel veel verschillende types recruiters, elk met hun eigen stijl, hun eigen verwachtingen en dus ook hun eigen inschatting van bijvoorbeeld een CV. In deze blog geef ik je alvast een paar tips mee van wat volgens mijn bescheiden recruiter-bril een goed CV bevat.


Ik geloof in authentiek solliciteren. Dat betekent dat je niet naar een gesprek gaat om jezelf er te verkopen, maar dat je zodanig dicht bij jezelf staat dat je héél goed weet wat je wil en dus wat je CV dient uit te stralen. Een intrinsiek gevolg hiervan is dat je dus niet bij elke sollicitatie je CV dient aan te passen aan de vacature, maar dat je CV exact uitstraalt waar jij voor staat en wie jij bent.Leuke templates voor CV’s vind je op www.canva.com. Je kan hier gratis al gebruik maken van een héél aantal modellen. Kies liefst een overzichtelijke template die bij jou past en pas gerust de kleuren aan. Ook CV maken? Eenvoudig invullen en direct downloaden - CVwizard.be helpt je in een paar stappen je CV opstellen.


Een veelgestelde vraag: foto of geen foto? Wel, het antwoord is JA, graag een foto! Mag je lachen op de foto (ook en veelgestelfde vraag)? Ja, je mag lachen op de foto (van mij toch 😊), maar doe vooral waar jij je comfortabel bij voelt. Probeer ook een foto uit te kiezen die past binnen een professioneel kader, liefst een headshot.Inhoudelijk ben ik zelf fan van volgende tips:


Onder je foto en/of naam, zet je drie kernwoorden die jou omschrijven als persoon en je graag wil delen in een sollicitatieproces, bijvoorbeeld “sociaal – gedreven – analytisch”


Hou de personalia kort en benoem ze niet telkens; je kan wel bijvoorbeeld icoontjes gebruiken. Met personalia bedoel ik je adres, geboortedatum, rijbewijs, gsm-nummer etc. Vermijd dus om te vermelden “geboren op 8 april 1980”, maar schrijf “ °08/04/1980 ” of schrijf niet “mailadres: hello@sandrapoelman.be” maar gewoon onmiddellijk hello@sandrapoelman.be. Dit type info spreekt voor zich.


Zet ook zeker je talen in de verf (met bijvoorbeeld een sterren-rating)


Je ervaring is de eye-catcher:

  • Je begint met de meest recente bovenaan en als je verschillende functies uitoefende binnen één bedrijf, dan neem je als hoofdlijn dat bedrijf met de volledige tewerkstellingsperiode, en dan detailleer je de functies met periodes eronder.

  • De inhoud van je functie omschrijf je in bullets en liefst verkorte zinnen, geen doorlopende tekst. Zet de taken die je zelf het liefste meeneemt of waar je de focus op wil leggen bovenaan in de bullets, vervolgens de andere

Opleiding is zeker ook belangrijk om te vermelden, maar als je plaats tekort heb hoeft bijvoorbeeld je middelbare school hier zeker niet vermeld te worden.


Kan je CV overzichtelijk op 1 pagina, dan graag! Lukt dat niet, maak het dan mooi overzichelijk op een recto-verso pagina


En last but not least: de tijd dat er naar jouw CV wordt gekeken is 20 seconden (en dan ben ik nog mild, want blijkbaar zou de gemiddelde tijd eerder op 6 seconden stranden). Zorg er dus zeker voor dat hij overzichtelijk en to-the-point is!


Veel succes!8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page